29. desember 2012

Årets siste NGP - Hell Romjuls GP


Årets siste NGP sjakkturnering i Trøndelag ble spilt i dag i Stjørdal ved Halsen skole. Hell SK var arrangør for turneringen som tiltrakk hele 30 sjakkspillere fra Orkdal til Frosta. Deltakende barn og ungdom utgjorde 67% av turneringen. Julesjakk i Trøndelag er en tradisjon som flere er med på å holde gående. 

Turneringen ble spilt i to grupper: A som var ELO og FIDE-ratet (16 stk) og B (14 stk) som var åpen for alle interesserte sjakkspillende barn og voksne med mindre turneringserfaring. Mer om dette, nedenfor ...

Linker: Hell SK, Resultater
 

Trygve (beste junior), Stokhaug (vinner,A)
Gruppe A i turneringen fikk en spennende vending da forehåndsfavoritten Edwin David (2172, Kristiansund) gikk på en overraskende tap mot Kjell Næssvold (1812, Orkdal) etter offiserbukk. Dermed stod kampen om førsteplassen mellom 4 stk. I avgjørende partiet mellom Jon A. Stokhaug (1661, Stjørdal) og Arman Ghaderi (1670, Elefantene) på førstebord, trakk Jon Arne lengste strå og ble også turneringsvinneren med 4000 kroner rikere enn på fredagen. Trygve Dahl (1595, Elefantene) var ved siden av Stokhaug andre spiller uten tap gjennom turneringen og havnet på en sterk 3. plass. Han ble også beste junior og fikk en pengepremie på kr. 500.  

Gruppe B var en flott sammensetting av barn og ungdom med mindre sjakkerfaring.Også i denne gruppen var det spenning helt til siste partiet ble spilt. Agnar Grøtting (Byåsen), Ulrikke Langvik (Trondheim), Håvar Dahl (Hell) endte på likt poengsum, men Håvar stakk av med turneringsseieren på bedre kvalitet.

Turneringsformat hvor skille mellom grupper går ut på sjakkferdigheter og ikke alderdeling er praktisk og mer i sjakkens ånd. Dette burde kanskje også bli anvendt i barnesjakken.

Spesialpremieringer:
  • Ole Jakob Hegelund (Byneset), Årets Sjakktrønder 2011 (se eget sak)
  • Viktor K. Ghaderi (Elefantene), turneringens yngste spiller (5år)
  • Henrik E. Skafel (Hell), første gang på sjakkturnering
  • Odd Ristesund (Kampen), for å ha tatt den lange veien to ganger til en Hell-turnering i løpet 2012.
  • Aud Andersen (Hell), for støtte og tilrettelegging under turneringen.

Bilder fra turneringen: