15. mai 2012

Landsfinaler i sjakk 3'ern og sjakk 4'ern

Lørdag den 12. mai ble landsfinale i sjakk-i.skolen arrangert ved NTG i Bærum. 116 elever møtte opp til klassevis konkurranse i landsfinalen for sjakk3ern og sjakk4ern.

For tredjeklassene var Kila skole helt overlegne. 4. klasse fra Komsa skole fikk hardere konkurranse men kom seg ut som vinner av landfinalen tilslutt.

Fra Trøndelag var to klasser kvalifisert til landsfinalen: En tredjeklasse ved Flå skole og en fjerdeklasse ved Hovin skole. Dessverre kunne ikke Hovins finalekandidat stille opp fulltallig og derfor bestemte seg for å komme tilbake sterkere til neste år. Tredjeklassingene fra Flå derimot stilte opp og leide en hel buss for turen til Bærum. De dro kl 8.15 på fredagen den 11. mai og kom fram etter 12 timer. Det ble god pizza på veien og en tur innom Holmenkollen før siste stopp på NTG på kvelden.


Tredjeklasse fra Flå på Holmenkollen
18 elever med 9 voksne som støtteapparat trappet opp på landsfinalen og gjorde en flott prestasjon.Klassen fra Flå hadde nest best prestasjon (9.5 poeng per spiller gjennom hele turneringen), men havnet likevel på fjerdeplass ettersom poengsystemet i sjakk 3ern favoriserer flest mulig deltakelse fra klassen og Flåklassen manglet 6 av sine elever fra kretsfinalen. Mer om Flås deltakelse kan leses på skolens hjemmesider.

Lenker: Landsfinalen - resultater, NTG - rapport, bilder fra landsfinalen, slidshow fra landsfinalen, Flå skole