20. januar 2012

Sjakk-i-skole - Trøndelag med på prosjektet

Elever ved Hovin og Flå ifm sjakk3er'n
Ifm med sjakk-i-skole prosjektet nasjonalt, er sjakkretsen godt i gang med implementering av Sjakk3er'n og Sjakk4er'n ved flere skoler i Trøndelag. Det er skolene i Melhus kommune som har meldt interesse for programmet. Torsdag 19. januar var det Hovin skole som fikk besøk av fungerende prosjektleder for programmet, Christian Grundekjøn. Dagen startet med besøk til tredjeklassingene og fjerdeklassingene. Elevene fikk en kort innføring i sjakkens historie, spillets regler og fikk tilslutt prøve seg på spilling. Elevene og lærere fulgte programmet entusiastisk og med stor motivasjon.


Instruktørkurs ved Hovin skole for lærere
På ettermiddagen ble det holdt en instruktørkurs der lærere og rektor fra både Hovin og Flå deltok. Her ble kursholderen møtt med en engasjert og dyktig gruppe som kunne både mye sjakk og hadde flere kreative tilnærminger for å sette sjakk i sammenheng med skolefag.

På fredag var det Flå skole som sto for tur. Tilsvarende program for elever ved 3. og 4. trinn ble gjennomført. Det må høre til sjeldenheter at alle i en klasserom viser så enstemmig interesse for sjakk og kan så mye om sjakk. 

Kretsen kommer til å arrangere en fylkesfinale i løpet av mars for skoler som har meldt interesse for sjakk3er'n og sjakk4er'n. En klasse fra hver av 3. og 4. trinn går videre til nasjonal finale i Oslo i mai.

Lenker: Flå skole om sjakk-i-skole