28. november 2011

NM for ungdom - Trøndelags resultater

NM for ungdom er veloverstått for denne gangen. Tigerklubben og Sjakkhuset sto for et godt gjennomført arrangement med 282 deltakere. Arrangøren sørget for gode spillelokaler, fin premiering og gjorde noen av sjakkpartiene tilgjengelig fortløpende. Beste krets ble Oslo som vanlig, mens beste lokallag ble Nordstrand med 3 medaljer hvor all var gull!




Trøndelag hadde 13 representanter i fem aldersklasser. Kretsen sto for felles samlested under NM med frukt til barna. I år hadde kretsen dessverre ingen formell sjakkleder under turneringen, likevel var det godt samhold mellom deltakere og det var mye støtte å hente.

Linker:  Arrangøren, resultater,
Omtaler: Bergensjakk, Nettavisen, Elefantene, TSF, Alta SKU, Bergens SKU, Kristiansund SK, Nordstrand SK og Nordstrand SKU.


Vi har all grunn til å være fornøyde i kretsen: Resultatmessig hadde kretsen en prestasjon på 56.6 % (56.3% i 2010) hvilket er en ganske akseptabelt resultat. I tillegg har 54 % av deltakerne fra kretsen havnet på topp 10 plassering.



 Kretsens hadde flere medaljekandidater på forhånd. Fire av disse kom også ganske nære pallplassering:
  • I klassen 2002 imponerte Eskil Bruaset med 71% score and 9. plass (delt 5.). Med litt mer flyt i turneringen ville mange muligheter vært åpne for enda høyre plassering. Eskil har fortsatt noen år til i denne klassen og med denne utviklingen vil han ha nye muligheter neste år.
  • I 2001-klassen presterte Eivind med 71% og en flott 4. plass som var også den beste plasseringen sammen Martin H. Larsen blant deltakerne fra Kretsen. 
  • I 2000-klassen kjempet Trygve seg til en flott 5. plass (delt 4. plass) med 71% prestasjon. Trygve jobbet hardt i siste runden, men resultatet ble ikke som ønsket.
  • I A-klassen presterte Martin H. Larsen som vanlig høyt, og vinst i siste partiet, som han også var favoritt for, ville ha plassert han på 2. plass med sølv til Trøndelag. 4. plass er forøvrig det han også oppnådde under NM for ungdom i Trondheim i 2009.   
Barn og ungdomsaktiviteten i Trøndelag har hatt en flott utvikling i de siste årene. Det har kanskje vært noe fall i medlemstallene og størrelsen på satsingene, men kvalitetene i sjakkprestasjoner har ikke desto mindre vært økende og en kjerne av dyktige sjakkspillere er i ferd med å vokse opp.

Vi ser fram til neste år.